Wil jij een gezonde en stralende huid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Be by Kay is sinds 2014 dé beautysalon op het gebied van beauty en huidverbetering. Een totaalconcept met een team van kundige professionals! 

HOME      OVER ONS      BEHANDELINGEN    Huidinstituut Be by Kay heeft vanaf voorjaar 2023 een prachtige nieuwe locatie!

  Image Alt

  Be by Kay |Huidinstituut - huidverbetering | Maastricht - Gronsveld

  Vaak als de huid gemeten wordt met de Hannah Skinanalyser heeft misschien wel 80% van de mensen een vochtarme huid. Maar wat is nou precies een vochtarme huid?

  Een vochtarme huid zegt het zelf al, er is te weinig vocht aanwezig. Het wordt vaak gezien als een droge huid maar toch zit hier een verschil in, het is namelijk een huidconditie en een droge huid is een huidtype. Het kan bij verschillende huidtypes voorkomen, dus ook bij een vette huid.

  Bij een vochtarme huid heeft de huid continu behoefte aan hydratatie, je ziet fijne craquelé lijntjes en de huid voelt trekkerig aan. De huid verdampt dus te veel vocht.

  Een vochtarme huid kan door bepaalde oorzaken komen
  – De lipidenlaag (natuurlijk vetlaagje /beschermlaagje) op de huid is te laag waardoor het vocht uit de huid verdampt.
  – Verkeerd cosmetica gebruik
  – Zonlicht
  – De huid is niet in conditie
  – Te veel scrubben

  Wat kun je doen tegen een vochtarme huid?
  Vermijd juist veel water in het gezicht, dit droogt namelijk de huid uit!
  Drink voldoende water 1 tot 2 liter, dit heeft namelijk een goede invloed van binnenuit.

  Zorg dat je huid weer in balans is en reinig de huid altijd met een goede reinigingsmilk of olie, afgestemd op het huidtype.
  Er zijn ook hydraterende stoffen in crèmes die de vochtbalans in de huid kunnen verbeteren, bijvoorbeeld; hyaluronzuur, collageen, mineralie oliën…
  Laat je adviseren door een huidcoach voor het juiste productgebruik om de lipidenlaag en huid barrière weer te verbeteren, zodat het vocht goed in de huid blijft en niet uit de huid verdampt.

  Tip;
  – Vaak zie je rond de ogen dat het ook vochtarm is, dit is mooi te behandelen met het juiste oog-product, je zult dan zien dat de lijntjes verdwijnen.
  – Breng twee weken lang een hydraterend masker aan als een nachtcrème, de huid krijgt hierdoor echt een boost.

  Handtekening