Wil jij een gezonde en stralende huid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Be by Kay is sinds 2014 dé beautysalon op het gebied van beauty en huidverbetering. Een totaalconcept met een team van kundige professionals! 

HOME      OVER ONS      BEHANDELINGEN    Huidinstituut Be by Kay heeft vanaf voorjaar 2023 een prachtige nieuwe locatie!

  Image Alt

  Be by Kay |Huidinstituut - huidverbetering | Maastricht - Gronsveld

  Voelt je huid ook erg droog en trekkerig aan? Dan heb je waarschijnlijk een droge huid.
  Dit is te herkennen aan een doffe, vermoeide uitstraling. De huid is droog, gevoelig en op sommige gebieden zijn velletjes zichtbaar. Door de verschillende temperaturen buiten kan dit nog extra gestimuleerd worden, het juiste producten gebruik is bij dit huidtype noodzakelijk.

  Tips bij een droge huid 

  Functie huidvet
  De juiste producten zijn niet alleen noodzakelijk zodat het prettiger aanvoelt, maar ook om de huid te beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf. Ons natuurlijke huidvet heeft namelijk een belangrijke functie, het zorgt ervoor dat het vocht niet uit de huid verdampt en dat vuil, bacteriën, virussen en andere schadelijke antigenen niet binnendringen.

  Producten
  Te veel wassen met water en ingrediënten­­­­ met alcohol of parfum verstoren onze huid barrière.
  Gebruik daarom milde producten die zo weinig mogelijk geparfumeerd zijn en die hydraterend en vochtvasthoudend werken.
  Ingrediënten die een positieve werking hebben op een droge huid zijn;

  • Glycolics, dit is een fruitzuur (Glycol 6% van Hannah, let wel op met de zon)
  • Producten met vitamine C (Opulence serum van Hannah)
  • Hyaluronzuur (Hydromask van Hannah)
  • Siliconen (Touch of silk van Hannah)
  • Glycerine, vochtbinder (Zit in veel producten van Hannah)

  Exfoliëren
  Vermijd scrubs met een korrel, maar gebruik een exfoliant met enzymen zonder korrels of glycolics. Deze kunnen geen schade aanrichten, als ze op de juiste manier gebruikt worden.

  Dag- en nachtverzorging
  Gebruik een vollere, vettere crème om het huidvet aan te vullen. Deze crème dient als vervanging van het eigen huidvet, dit zijn vaak crèmes die ook mineralen oliën bevatten.

  Voeding
  Ook van binnenuit kunnen we het huidvet stimuleren.
  Door het aanvullen van je dagelijkse voeding met goede vetten bijvoorbeeld; avocado’s, noten en vette vis is dan ook zeer aan te raden. De huid heeft namelijk deze bouwstenen nodig om vet aan te maken.

  Vragen over jouw huid? Wij beantwoorden ze graag!