Wil jij een gezonde en stralende huid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Be by Kay is sinds 2014 dé beautysalon op het gebied van beauty en huidverbetering. Een totaalconcept met een team van kundige professionals! 

HOME      OVER ONS      BEHANDELINGEN  De salon is weer geopend. i.v.m. COVID-19 nemen wij extra maatregelen en zorgen we voor een extra goede hygiëne. Lees meer bij ons nieuws

Image Alt

Is make-up slecht voor je huid?

 

Er wordt mij vaak gevraagd of make-up ook schadelijk is voor de huid. Krijg je er irritaties van? Acne? Droge plekken? Komt dat door de make-up? Er zijn veel fabels maar make–up KAN maar hoeft NIET slecht te zijn. Maar dat ligt ook grotendeels aan JE EIGEN verzorgingsrituelen.

Tegenwoordig wordt er geen slechte make-up meer op de markt gezet, de make-up moet door grote keurmerken heen waar hogen eisen aan worden gesteld. Er zijn natuurlijk wel verschillen in kwaliteit, dit merk je al snel als je het product gaat gebruiken. Denk hierbij aan de prijskwaliteit, smeert het product goed uit? Ook daadwerkelijk zo mooi gepigmenteerd? Blijft het goed en mooi zitten? Zijn vragen die je kunt stellen.

Overgevoelig voor make-up
Als er een overgevoeligheid reactie optreedt van make-up dan ligt het meestal aan een ingrediënt die in de make-up verwerkt is, waar jouw huid overgevoelig op reageert.
Heb jij een overgevoelige huid? Gebruik dan liever geen waterproofmake-up omdat dit lastig te verwijderen is van de huid. Let er ook op dat er geen parfum, minerale oliën of alcohol in zit.
Heb je last van acne? Gebruik dan make-up zonder oliën.

Juiste verzorgingsrituelen
Verwijder altijd ’s avonds zorgvuldig je make-up voor dat je gaat slapen.
Ben je hier slordig in? Dan kunnen er al snel reacties optreden denk aan; puistjes, irritaties, rode, droge plekken.
Door de dag heen ontwikkelen zich afvalstoffen op de huid door weersinvloeden van buitenaf, daarom is het juist belangrijk dat je met een gereinigde huid gaat slapen.

Gebruik een milk of olie reiniger voor goed de make-up te verwijderen, geen reinigingsdoekjes. Hier krijg je nooit je gezicht goed mee gereinigd.
Ook een tip is om de huid na te reinigen met een lotion, hierdoor ben je verzekerd dat al je make-up ook goed verwijderd is.

Let op de houdbaarheidsdatum!
Vaak zonder dat je er bewust bij nadenkt gebruik je nog de foundation van 4 jaar geleden: niet doen! Hierdoor kunnen snel huidirritaties ontstaan. Ogenschaduwkleuren zijn vaak 1 tot 2 jaar geldig, een mascara maximaal 6 maanden of minder en de foundation 1 jaar.

Maak je kwasten en sponsjes regelmatig goed schoon.
Hier kunnen anders lekker bacteriën in broeien waar we irritaties van krijgen. Ook je sponsjes regelmatig vervangen!
Let ook op in winkels waar iedereen de zelfde tester lipstick aanbrengt, dit kan ook een bron van bacteriën zijn. Hygiëne is zéér belangrijk!

Gebruik een primer
Is je huid al zo gevoelig voor alles? Dan is een primer een tip om voor je make-up aan te brengen. Hannah heeft de Touch of Silk als primer, het zorgt ervoor dat je make-up de hele dag perfect blijft zitten en beschermt je huid.

Dus make-up verstandig verder ;)!

Handtekening

 

 

Post a Comment