Wil jij een gezonde en stralende huid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Be by Kay is sinds 2014 dé beautysalon op het gebied van beauty en huidverbetering. Een totaalconcept met een team van kundige professionals! 

HOME      OVER ONS      BEHANDELINGEN  De salon is weer geopend. i.v.m. COVID-19 nemen wij extra maatregelen en zorgen we voor een extra goede hygiëne. Lees meer bij ons nieuws

Image Alt

Wat doet een zonnebank met onze huid?

We zijn nog steeds niet goed bewust hoe schadelijk de zonnebank kan zijn voor de huid.
De huid verouderd sneller, de UV-stralingen zorgen voor ernstige schade aan DNA in de huid en we hebben sneller kans op een melanoom/ huidkanker.
Toch gaan er nog veel mensen regelmatig onder de zonnebank, die er niet goed bewust van zijn wat deze stralingen met de huid doet.

Zonnebank-stralingen
We hebben UVA en UVB stralingen, in het licht van de zonnebank zit voornamelijk veel UVA straling, dit is de schadelijkste straling die we in het licht hebben.
UVA straling zorgt voor diepe schade in de huid, waardoor het DNA in de huid wordt aangetast en sneller verouderd.
De huid krijgt sneller rimpels, een doffe uitstraling en een trekkerig droog gevoel.

‘De onderzoekers stellen de kans op vormen van huidkanker/ melanomen met 75 procent toeneemt bij mensen die voor hun dertigste met enige regelmaat naar de zonnebank gaan’

Vitamine D
Natuurlijk heeft zonlicht ook een positief effect op de huid, namelijk het aanmaken van vitamine D. Een kwartier blijkt al voldoende om vitamine D aan te maken en uit onderzoeken blijkt dat je niet meer vitamine D aanmaakt als je langer in de zon blijft.
Maar ook door gezonde voeding krijgen we het vitamine binnen het zit bijvoorbeeld in boter, melk, yoghurt en kaas. Hoe vetter het product, hoe hoger het gehalte aan vitamine D.

Fabel
Zonnebanken is gezond, want het zorgt voor de aanmaak van vitamine D?
Nee, want de straling van zonnebanken bestaat voornamelijk uit zeer krachtige UVA straling en vitamine D maken we aan door UVB straling.

Feit
Iedere dag komen we in aanmerking met UVA en UVB licht, maar het is afhankelijk van de dag en het seizoen hoe sterk deze stralingen zijn. Daarom is een van de belangrijkste adviezen, gebruik dagelijks een factor 15 om je huid te beschermen tegen huidveroudering, pigment en huidkanker.

Tanning producten
Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede zelf bruinende producten, die absoluut niet meer het wortel effect geven! Bij Beautysalon Be by Kay verkopen we ook de tanning spray Marc Inbane, deze spray geeft een gezonde teint over het lichaam en gezicht wat makkelijk bij jezelf is aan te brengen.

Gebruik je verstand en zon verstandig!Handtekening

 

Post a Comment